Mededelingen

2024

Ook rijden we op verzoek langs Huis Landfort, Megchelen. De opening is vrijdags van 10.00 uur tot 16.00 uur

Voor de omleiding, zie omleidingen

Men kan met de bankpas inchecken/ uitchecken en betalen, ook de QR-code kan gebruikt worden, op onze buurtbussen. Bij inchecken met de bankpas kan nog geen rekening gehouden worden met de korting {65+ , kinderen etc. in dat geval een kaartje kopen} Dit komt tzt.

Collega’s: bekijk jullie ex-collega op chauffeurs-login

Bericht 3: OV-ambassadeurs

Provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom zijn de OV-ambassadeurs in het leven geroepen. De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die leeftijdsgenoten graag op weg helpen met het reizen met het openbaar vervoer, waardoor ze langer onafhankelijk en mobiel blijven. Sinds vorig jaar zijn zij telefonisch bereikbaar voor vragen over het openbaar vervoer. Vanaf heden kan men ook in contact komen met een OV-ambassadeur via het zogenoemde beeldbellen.

Uitbreiding van het telefonisch spreekuur

Sinds oktober vorig jaar is het telefonisch spreekuur ingezet om de vragen te beantwoorden die senioren hebben over het reizen met het openbaar vervoer. Vragen over het openbaar vervoer blijven, zeker onder de groep senioren. ‘Welk abonnement past bij mij, hoe plan ik mijn reis of hoe kan ik een ov-chipkaart aanvragen?’ zijn vragen waar de OV-ambassadeurs antwoord op geven. Senioren weten deze service steeds beter te vinden. Per februari zijn de telefonische spreekuren uitgebreid, zodat zij op alle werkdagen en verschillende dagdelen bereikbaar zijn.

Contact via beeldbellen ook mogelijk
De OV-ambassadeurs gaan met de digitale ontwikkelingen mee. Inmiddels zijn een aantal OV-ambassadeurs beschikbaar om klantvragen via beeldbellen te beantwoorden. Voor de senior die (geregeld) gebruik maakt van een computer, laptop of bekend is met het online programma MS teams is dit een extra mogelijkheid om geholpen te worden. De senior ontvangt per e-mail een uitnodiging van de OV-ambassadeur voor de afspraak via MS Teams. Op de afgesproken tijd zitten de OV-ambassadeur en senior beiden klaar achter de computer en leggen zij contact via het beeldbellen. Op deze manier kunnen zij online – op afstand – de senioren bijvoorbeeld laten zien waar zij op de website de aanvraag van een nieuwe ov-chipkaart kunnen vinden of hoe ze via de website van 9292.nl een reis kunnen plannen. De vrijwilligers staan hun leeftijdsgenoten ook op deze manier graag te woord.

Bereikbaarheidstijden

De OV-ambassadeurs zijn bereikbaar van maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur, op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur en op maandag-  en woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Heeft men voorkeur voor een afspraak via beeldbellen, dan kan dit telefonisch aangegeven worden bij de betreffende OV-ambassadeur. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur via telefoonnummer 038-3037010. Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeurs.

Coördinator Buurtbusverenigingen Arriva

Goede reis

Bericht 1: januari 2024

Gevonden en/of verloren voorwerpen:

gevonden  OV-kaart geldig tot 01-04-’28

Waarde papieren zoals ID-kaarten, paspoorten. etc. informatie via gemeente Oude IJsselstreek tel. 0315-292292
of ga naar de site van de gemeente Oude-IJsselstreek

Er is  een halte bij de Meulenbeek in Ulft (Keurkamer),  voor lijn 195A, Megchelen- Terborg, lijn 195B, Terborg-Megchelen  en  voor lijn 197 B richting ‘s-Heerenberg. 

De prijzen zijn niet veranderd in 2024  (zie tarieven).

  • De eerste bus vanaf ‘s-Heerenberg vertrekt om 06.40 uur (lijn 197).
  • De eerste bus vanuit Megchelen vertrekt om 06.42 uur (lijn 195).
  • In Terborg veranderen de bussen van lijn.
  • De laatste bussen, vanaf Megchelen en ‘s-Heerenberg, vertrek 19.00 uur, rijden door  t/m de halte “Weg achter de Blenk” in Ulft.
  • De OV-chip kan men  in onze buurtbussen gebruiken, ook pinnen en in- en uitchecken met bankpas, gebruik Q-code is ook mogelijk.
  • Geef duidelijk aan of u met onze bussen mee wilt, bij of buiten de haltes. (vooral in het donker)
Informatie: 
De volgende links bieden verdere informatie:
Arriva (http://Arriva.nl) ,
bbv Montferland (buurtbusmontferland);
bbv Halle /Sinderen (buurtbushallesinderen) 
bbv Aalten /Ruurlo (buurtbusaaltenruurlo)
en bij de secretaris rob@vinkenvleugel.nl

Pagina bekijken